Μικρός Ήρωας

Ο Μικρός Ήρως - Παιδί-Φάντασμα, Είσαι ΠροδότηςΟ Γιώργος Θαλάσσης κατηγορείται για πρώτη φορά, για προδοσία ενάντια στην πατρίδα του και δικάζεται από το πατριωτικό δικαστήριο! Όλα τα τεκμήρια τον καθιστούν ένοχο, ενώ η αλλόκοτη συμπεριφορά του Σπίθα μπερδεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Θα καταφέρει άραγε το Παιδί-Φάντασμα να γλιτώσει από το εκτελεστικό απόσπασμα και να αποδείξει την αθωότητά του;

Η καθιερωμένη νέα ιστορία του Μικρού ήρωα σε σενάριο Γιώργου Βλάχου και σχέδιο Κώστα Φραγκιαδάκη επιστρέφει και φέτος, αυτή τη φορά σε μορφή ασπρόμαυρου κόμικς!

Και επιπλέον αφιέρωμα: Μεγάλες Αντιστασιακές Οργανώσεις.

Ο Μικρός Ήρως - Επιχείρηση Ασημένιος ΟυρανόςΗ μυθοπλασία της ιστορίας με τίτλο Επιχείρηση Ασημένιος Ουρανός στηρίζει την εξέλιξή της σε στοιχεία ιστορικής πραγματικότητας. Όπως, το ότι ο μηχανισμός κωδικοποίησης της περίφημης μηχανής κρυπτογράφησης απορρήτων εγγράφων των μυστικών γερμανικών υπηρεσιών, της «Ενίγκμα», είναι από την αρχή του Πολέμου χωρίς μυστικά για τη Βρετανική Αντικατασκοπεία.

Μικρός Ήρωας - Το Σάλπισμα της ΝίκηςΣε τριπλό θεματικό άξονα αναπτύσσεται η μυθοπλασία αυτής της περιπέτειας του νέου Μικρού Ήρωα, όπου ο ένας από αυτούς λειτουργεί ως χιουμοριστικό ιντερμέτζο. Μολονότι και οι τρεις θεματικοί άξονες είναι καθαρά προϊόν μυθοπλασίας, έχουν εντούτοις πλήθος ιστορικών αναφορών και πραγματολογικών στοιχείων του περιβάλλοντος χώρου, πάνω στα οποία στηρίζονται οι πλοκές τους.

Ο Μικρός Ήρως - Το Ταμπούρι Της ΛευτεριάςΗ ιστορία είναι εμπνευσμένη, σε γενικές γραμμές, από πραγματικό ιστορικό γεγονός της Κατοχής. Στις 28 Απριλίου 1944, τρεις νεαροί ΕΠΟΝίτες, ο 18χρονος Δημήτρης Αυγέρης (διμοιρίτης) και οι 17χρονοι μαχητές Κωνσταντίνος Φολτόπουλος και Αθανάσιος Κιοκμενίδης, ταμπουρωμένοι σε μια μονοκατοικία (Αγραίων 47), στον συνοικισμό του Υμηττού, αντιμετώπισαν 200 περίπου πολιορκητές (λόχος της Βέρμαχτ, ενισχυμένος από μονάδες του μηχανοκίνητου των ελληνικών Ταγμάτων Ασφαλείας).

Μικρός Ήρως - Το Αεροδρόμιο-ΦάντασμαΜε αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, δημιουργήθηκε αυτή η καίνουργια, πλήρως εικονογραφημένη ιστορία, του Μικρού Ήρωα σε σενάριο Γιώργου Βλάχου και σχέδιο Κώστα Φραγκιαδάκη με τίτλο Το Αεροδρόμιο Φάντασμα! Σε αυτή τη νέα ιστορία μια νέα απειλή από ταχύτατα γερμανικά βομβαρδιστικά που προσβάλλουν συμμαχικούς στόχους εμφανίζεται στα παράλια της Αφρικής και στη Μεσόγειο. Στη συνέχεια χάνονται κάπου πάνω από το Λασίθι στην Ανατολική Κρήτη!

Ο Μικρός Ήρως - Η Ακρόπολη κινδυνεύειΣε μια εποχή όπου οι Μικροί ‘’μεγάλοι’’ Ήρωες είναι πιο αναγκαίοι από ποτέ, το βιβλίο ‘’Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ – Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ!’’ έρχεται να ξαναζωντανέψει μια από τις πιο αθώες και σημαδιακές εποχές των παιδικών μας χρόνων! Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι...